POLITYKA PRYWATNOŚCI i PLIKÓW COOKIES  

 

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Użytkowników przez firmę Annona Iwona Witaszek; os. Południowe 39; 73-108 Morzyczyn; nr Nip 955-111-87-71; nr Regon 810543914, za pośrednictwem sklepu internetowego, działającego pod adresem druciarki.pl.

 

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH,  CEL GROMADZENIA I PRZETWARZANIA

Administratorem Danych Osobowych jest firma Annona Iwona Witaszek. Wszystkie dane osobowe gromadzone są z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Użytkownik zgadza się na przekazanie jego danych osobowych do podmiotów współpracujących z Annona Iwona Witaszek, wyłącznie w celu realizacji zamówienia, w szczególności dostarczania przesyłek przez firmy kurierskie i operatorów pocztowych, wykonania usług przez partnerów handlowych i usługowych, ewidencji dostaw, ewidencji podatkowych, gwarancji oraz reklamacji.
Dane osobowe nie są udostępniane innym podmiotom dla celów marketingowych.

Administrator Danych Osobowych przechowuje i przetwarza dane osobowe Użytkowników na dwa sposoby:

1. Dane udostępniane przez samych użytkowników:

  • Imię i nazwisko
  • Adres e-mail
  • Numer telefonu
  • Adres zamieszkania (ulica , nr domu, nr mieszkania, kod pocztowy, miasto, kraj)
  • Adres dostawy (ulica , nr domu, nr mieszkania, kod pocztowy, miasto, kraj)

W przypadku firm są to dodatkowo dane firmy  takie jak numer NIP, REGON, nazwa i adres firmy. Wszystkie dane osobowe podawane są dobrowolnie, a wyrażenie zgody na przetwarzanie tych danych jest niezbędnym warunkiem realizacji zamówienia.

2. Dane zbierane automatycznie (poprzez korzystanie z witryny sklepu druciarki.pl):

  • Adres IP
  • Typ przeglądarki
  • Nazwa domeny
  • Nazwa systemu operacyjnego
  • Typ urządzenia itp.

Powyższe Informacje są anonimowe i znajdują się w logach systemowych serwisu druciarki.pl. Wykorzystywane są szczególnie w celach technicznych zapewnienia bezpieczeństwa działania serwisu oraz realizacji postanowień Regulaminu. Poza tym dane te są wykorzystywane do zbierania informacji statystycznych lub w celach marketingowych.

 

PLIKI “COOKIES”

Są wykorzystywane przez sklep druciarki.pl w celu zapewnienia bezpieczeństwa logowania, dostępu do serwisu oraz w celach marketingowych i statystycznych. Informacje zawarte w plikach “cookies” są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania sklepu i korzystania z oferowanych przez sklep funkcjonalności. Pliki cookies są anonimowe i nie zawierają danych osobowych. Brak akceptacji plików cookies przez Użytkownika może spowodować utrudnienia lub uniemożliwi prawidłowe korzystanie z serwisu i składanie zamówień.

Dbając o bezpieczeństwo Klientów wszystkie prywatne dane (przesyłane podczas rejestracji, logowania i zakupów) w sklepie druciarki.pl zabezpieczone są algorytmem szyfrującym SSL udostępnionym przez firmę HEKKO.PL; H88 S.A. z siedzibą w Poznaniu.

Ponadto bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane Klienta mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

 

UZYSKIWANIE DOSTĘPU DO UDOSTEPNIONYCH DANYCH OSOBOWYCH

Użytkownik może w każdej chwili wyświetlać czy też edytować udostępnione dane. Może to zrobić logując się na swoje konto w sklepie druciarki.pl.

Użytkownik ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestanie ich przetwarzania, chyba, że dane, których dotyczy powyższe żądanie niezbędne są do świadczenia danej Usługi – wówczas takie oświadczenie będzie równoważne z oświadczeniem o rozwiązaniu umowy o świadczenie Usług.

 

INFORMOWANIE O ZMIANACH W POLITYCE PRYWATNOŚCI

Zmiany dotyczące Polityki prywatności będą publikowane na tej stronie. Ponadto o istotnych zmianach dotycząca Polityki Prywatności lub Regulaminu będziemy informować za pomocą wiadomości e-mail.